VACATURE: Lid raad van Toezicht Stichting NKFK

 

Het Nederlandse Kinderformularium (www.kinderformularium.nl) is in 2008 door de Stichting Nederlands Kenniscentrum Farmacotherapie bij Kinderen (NKFK) gelanceerd om betrouwbare, evidence based informatie te bieden over de (off-label) toepassing van geneesmiddelen bij kinderen. Sinds 2017 wordt het Kinderformularium gefinancierd door een instellingssubsidie van het Ministerie van VWS. Op dit moment is het Kinderformularium dé standaard voor het voorschrijven van geneesmiddelen bij kinderen waarbij dagelijks meer dan 10.000 zorgprofessionals de website raadplegen.

Vanuit de missie van de Stichting om ook in andere Europese landen onafhankelijke informatie over de (off-label) toepassing van geneesmiddelen bij kinderen beschikbaar te stellen, heeft de Stichting in 2019 de Kinderformularium BV opgericht als 100% dochter van de Stichting. In samenwerking met buitenlandse partners worden inmiddels vergelijkbare kinderformularia uitgerold in Duitsland, Oostenrijk en Noorwegen. In de toekomst kunnen ook nieuwe landen aan de samenwerking worden toegevoegd, met als ultiem doel een Europees Kinderformularium. De Stichting en de BV hebben tot doel om de continuïteit van het Nederlandse Kinderformularium en de buitenlandse equivalenten te bewaken en de kennis over farmacotherapie bij kinderen blijvend te stimuleren en te verspreiden.

Door de internationale samenwerking komen verschillende uitdagingen op ons pad, die ons dwingen voortdurend te blijven kijken naar de duurzaamheid van de samenwerking, kwetsbaarheid van de financiering en de internationale organisatiestructuur. De Stichting en de BV worden bestuurd door twee enthousiaste en gedreven directieleden, met oog voor een interactieve samenwerking met de toezichthouders. De huidige leden van de Raad van Toezicht hebben medische, farmaceutische en financieel-organisatorische expertise.

Door het eindigen van de zittingstermijn van een van de leden van de Raad van Toezicht ontstaat er een vacature voor een nieuw lid.

Herken jij je in onderstaande kwaliteiten en vaardigheden? Dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren!

  • Je beschikt over bestuurlijke en/of toezichthoudende ervaring, bij voorkeur in de zorg, of hebt aantoonbaar inzicht in en gevoel voor bestuurlijke verhoudingen;
  • Je hebt affiniteit met de doelstellingen van de Stichting en gelieerde ondernemingen;
  • Je hebt een moderne toezichthouders attitude: open, constructief-kritisch, strategisch en actief;
  • Je bent in staat de bedrijfsvoering, de financiële prestaties en de prestaties in algemene zin te beoordelen; Kennis van en ervaring met (inter)nationale consortia is een pré.
  • Je kunt een klankbord voor het bestuur zijn voor diverse (deel-)terreinen
  • Je bent beschikbaar voor gemiddeld 1 dagdeel per maand;

Voor deze functie is een onkostenvergoeding beschikbaar. De aanstelling betreft een periode van 3 jaar, met de mogelijkheid om de termijn eenmaal te verlengen. Het is mogelijk om competenties die nodig zijn in de rol als toezichthouder te verwerven of te versterken door het volgen van een opleiding/cursus. Informatie en sollicitatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Prof. dr. Matthijs de Hoog, algemeen lid RvT Stichting NKFK. Email: m.dehoog@erasmusmc.nl. Belangstellenden kunnen hun interesse kenbaar maken door een korte motivatie (inclusief actueel cv) uiterlijk 1 nov te sturen naar m.dehoog@erasmusmc.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.