Oude Kinderformularium app niet gebruiken!

29 juni 2015

De oude kinderformularium app kan al geruime tijd niet meer in de stores gedownload worden. Desondanks zijn er wellicht nog steeds mensen die van de oude app gebruik maken. Dit wordt u met klem ontraden.

Deze app wordt met de introductie van de nieuwe kinderformulariumsite niet meer gevoed met up-to-dates. Wij verzoeken u dringend om de oude app van uw smartphone te verwijderen.
De kinderformularium site kent door het nieuwe responsive design dezelfde functionaliteiten als de app. Door de site als bladwijzer op te slaan hoeft u kinderformularium niet via uw browser te benaderen.

Volg onderstaande procedure om de nieuwe responsive kinderformularium site als bladwijzer (lees: als app) in uw telefoon op te slaan.

Iphone: Open www.kinderformularium.nl in safari. Klik op ‘delen’ symbool (vierkantje met pijltje) onderaan de grijze balk: kies ‘voeg toe aan beginscherm’.

Android: ga naar www.kinderformularium.nl in de internetbrowser. Gebruik de menuknop en voeg hem toe aan de favorieten door ‘meer’ (More) te selecteren en daarna ‘Bladwijzer maken’ (Bookmark page) of ‘Favoriet toevoegen’. Tik op ‘ok’. Ga vervolgens terug naar het startscherm. Druk lang op een lege plaats op de achtergrond op je beeldscherm. In het menu dat nu verschijnt kies je voor ‘sneltoetsen’ en verder voor ‘Bladwijzer’ of ‘Favorieten’ (Bookmarks). Selecteer de bladwijzer/bookmark die je zojuist aangemaakt hebt.

Windows phone: ga naar www.kinderformularium.nl in de internetbrowser. Tik op ‘Meer…’ en vervolgens op ‘Aan startscherm vastmaken’. Er wordt dan een nieuwe tegel vastgemaakt aan het startscherm.